söndag 7 oktober 2007

En repris från 2003!

Oj vad fel man kan ha! Två så självklara semifinalister som Australien och Nya Zeeland gör bort sig totalt efter at ha dominerat i gruppspelen och är nu borta ur turneringen. Den sk dominansen av södrahalvklotslagen höll inte länge och både Wallabies och All Blacks spelade uruselt mot England respektive Frankrike. Kvar i återstår nu tre lag från söder om ekvatorn, och två av dem gör upp sinsemellan idag medans det tredje spelar helgens sista math mot Skottland.


England slussade Australien ut ur turneringen igår eftermiddag med siffrorna 10-12. Englands spel bestod såklart av det förutspådda, dominera med forwards lång upp i motståndarens planhalva och låt Johnny stå för poängen. Och så blev det. Wilkinson stod för fyra satta straffsparkar medans Mortlock bara kunde sätta en straff. Australien gjorde iochförsig matchens enda försök som dessutom blev konverterat, men det räckte inte till. Ofattbart att Wallabies lät England spela så förutsägbart, men det kanske har en del med att göra med att inte ha blivit prövade under gruppspelet som får australien att falla. De var inte beredda på motståndet. Mycket tråkigt att se legenden George Gregans långa internationella karriär sluta så här halvdant. Han och hans kompanjon Stephen Larkham skulle avsluta sina karriärer med en enastående turnering och ta tillbaka Webb Ellis-bucklan till down under. Men så blev det inte. Återigen var det Johnny Wilkinson som blev deras baneman.

1 kommentar:

Unknown sa...

Jag anser dock inte att England spelade 'sa forutsagbart'. Om du kollar pa Wilkinsons agerande, (han ar torts allt en huvudkugge i englands spel) sa vantade sig nog aus att bollen skulle passas till honom efter varje rack, och att han sen skulle skifta den vidare till andra kanten liksom england har gjort tidigare i VM. Denna gangen dock, attackerade han i stallet da aus stod utspridda.