söndag 7 oktober 2007

Hårda kamper om semifinalplatser och bara en dagstidning hakar på!

Fullt ös råder under VM-slutspelet. Det har varit tyst väldigt länge från svensk dagspress med undantaget från en introduktionsartickel i svenskan den 6 september. Fram tills nu. DN har inte bara snappat upp att det råder vm-feber utan även SM-finaler här på hemmaplan. Från i fredags kan man räkna ihop inte mindre än fem articklar om VMslutspelet (DN, DN, DN, DN, DN) samt en om lördagens SM-final mellan Enköping och Stockholm Exiles herrar (synd att den skulle ta den obskyra vinkeln igen bara!). Men från svenskan, inte ett ljud på nätupplagan! Bara allsvensk fotboll och Marion Jonesskandalen (nja inte bara, men inte ett ljud om rugbyn). Skärpning! Ni har nu två veckor kvar att bättra er, ta den chansen!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Helt rätt!
Dessutom är det väl ingen större skillnad i världsrankningen mellan Svenska fotbollslandslaget och rugbylaget.
Nä, verkligen synd att Sverige förlorade mot Portugal i kvalet till VM (men det är det väl ingen som vet heller eftersom det förmodligen inte följdes upp i nàgon tidning). Nu när Worldcup verkligen börjar breda ut sig finns det defenitivt en plats att ta 2011!
Heja Sverige, och mer rugby i svenska medier!
Putte

Anonym sa...

Sverige i vm 2011 är ungefär lika realistiskt som att NZ skulle spela A-vm i hockey då.

Anonym sa...

Nu hänger jag nog inte riktigt med där, Putte. Vad för vm-kval menar du?

Anonym sa...

Hej, som fransk-svensk medborgare maste jag prata om den gigantiska festen i Paris pa lördag. Ännu bättre än i 1998!!! Sverige borde kunna bli stor om nagra ar. Svenska män är kraftiga. En ö som Tonga (mindre än 100.000 invanare) var nära att sla Sydafrika. Tout est possible.
Eric

Anonym sa...

Hàller absolut inte med att det är orealistiskt att Sverige skulle vara med i VM 2011.
Stefan; För att vara med i VM spelade väl Sverige mot Portugal? eller jag kanske vimsat till det. I vilket fall som helst var det väl sà att Sverige var tvunget att kvala in, vilket man nu inte gjorde, och sedemera är man inte med i àr.
Till Eric: Hàller 100% med dig !
On se voit sur les champs samedi!!!
ALLEZ LES BLEUS!!!!

Anonym sa...

och det var Putte som publierade föregàende kommentar! Sorry jag glömde att signa.

Anonym sa...

Jovisst har sverige spelat vm-kval till rugby-vm. Flera stycken faktiskt, men aldrig mot Portugal. Senast Sverige mötte Portugal i 15-manna var 1983. Då var både SRFs nuvarande ordförande och generalsekreterare med.

Däremot spelade sverige för att kvala till EM i 7-manna i år och slog europamästarna Portugal. Det tog däremot stopp mot Ryssland och senare Rumänien. Sverige missade avancemanget med två placeringar. Kanske var det du menade, Putte?

På damnivå har vårt landslag hävdat sig mycket bättre och spelar årligen mot de bästa i europa. Har för mej att det var et VM 97 eller 96, och då var sverige med. SVerige har faktiskt sedan dess presterat och "kvalat" till flera VM-turneringar sedan dess men har inte fått delta pga av IRBs konstiga policies och tagit med Tonga eller Samoa istället.

Anonym sa...

Inför årets rugby-vm fungera European Nations Cup som kvalificering för rugby-vm. I den spelar Sverige i division 3, division 1 och 2 rymmer 16 lag som alltså ligger närmare VM än Sverige. I ENC deltar inte Europas 6 bästa lag, som spelar Six nations istället. Det finns alltså 22 andra europeiska lag som ligger närmare VM än Sverige. Sverige skulle vara totalt chanslösa mot division 1-lagen som Portugal, Georgien och Rumänien. Lag som i sin tur är chanslösa mot topp-10lagen i världen. Det är väldigt naivt att tro att Sverige skulle komma upp i deras nivå på 4 år. Faktum är att SYdafrika, NZ och Australien är högre rankade i Ishockey än Sverige i Rugby. Och lika långt från världstoppen.

Anonym sa...

I år är dessutom de 3 bästa i varje grupp klara för vm, det innebär att det bara kommer finnas åtta fria platser för hela världen att slåss om.

Stefan Hallgren sa...

Är det sant? Om herr Millar får som han vill betyder det att det i så fall bara finns fyra platser kvar att kvala om.