tisdag 2 oktober 2007

Jenkins, första coach att få gå


Wales manager, gamle spelarlegenden från den walesiska storhetstiden på 70-talet, Gareth Jenkins var den förste coachen att kasta in handduken under VM efter lagets tidiga urträde ur turneringen iochmed 34-38-förlusten mot Fidji i lördags. Jenkins har under det senaste året blivit hårt kritiserad av den stora walesiska rugbypubliken och pressen för bristande omdöme när det kommer till att välja ut spelare. Wales inledde den internationella säsongen i år med att enbart vinna en av fem matcher i den årliga sexnationersturneringen och hamnade näst sist i tabellen på samma poäng som Skottland. Det faktum att den enda vinsten kom mot allas ärkerival England kan vara det som lät honom stanna kvar i förarsätet, för med facit i hand har Jenkins problem med resultaten fortsatt under våren och sommaren med förluster mot Australien, Frankrike och England. Enda vinsten under uppladdningen inför vm var mot Argentina som nu är på väg att ta sig till semifinal.

Efter ett möte med WRUs styrelse i Nantes i Frankrike i söndags meddelades det att styrelsen avslutar Jenkins kontrakt med omedelbar verkan ca ett år i förtid. Jenkins som har haft 20 mycket lyckade år som huvudtränare för Llanelli Scarlets lyckades inte med sin ambition att ta Wales till VM-final och Walesiska rugbyförbundet söker nu med ljus och lykta planeten över för att hitta hans arvtagare. Ryktena går att Australiens coach från vm 2003 kan vara på tapeten.

Kan samtidigt konstatera att toppstriden i allsvenskan fortfarande är vattentät (DN, DN, SvD, SvD) och att Svennis City fortsätter fungera (DN, SvD).

Inga kommentarer: