söndag 14 oktober 2007

Wilkinson till VM-final

Eh, Wilkinson? Javisst, det var faktiskt Johnny Wilkinson som återigen stod för kalaset när England igårkväll slog ut Frankrike att missa ytterligare en VM-final. Men vinsten var inte enbart Johnnys förtjänst. Josh Lewsey hade redan under andra matchminuten snappat upp bollen 1 meter från Frankrikes försökslinje i hörnet efter att Damien Traille hade haft otur med en studs som satte honom ur balans, och Lewsey dök över linjen med den franske fullbacken slingrande om honom. England var i ledning med 5 poäng redan efter en och en halv minut med matchens enda försök, men Lionel Beauxis fick ett par chanser att vända matchen och Frankrike var i ledning med 9-5 som mest. Den franska taktiken att flytta upp spelet på englands planhalva så mycket som möjligt fungerade väl uner andra halvlek, men Wilkinson tog sina chanser att straffa Les Bleus och trots flera missade dropsparkar och straffar vände han matchen med 7 minuter kvar att spela. Frankrike gjorde ett misstag i att låta england flytta tillbaka spelet till utsidan av frankrikes 22-metersområde och Wilkinson sänkte det franska skeppet med en straff som vände resultatet till 11-9. I 79:e matchminuten slog han till igen med ett dropgoal, och trots ett modigt och lovande anfall från fransmännen på övertid kunde de inte forsera det engelska försvaret innan domaren blåste av matchen och England stod som vinnare igen. England gör sin andra VM-final i rad i och med vinsten, mot vilka får vi reda på ikväll efter semin mellan Sydafrika och Argentina.

Det engelska fotbollslandslaget verkar ha fått upp ångan oxå i EM-kvalet, precis som sverige (DN, DN, SvD)