söndag 30 september 2007

Och de två sista lagen är....

..Frankrike och Argentina!
Den sista gruppspelsgruppen, D, avgjordes först idag under gruppspelets absolut sista omgång. Och det var inte helt oväntat Frankrike och Argentina som knep de två sista kvartsfinalplatserna efter varsina övertygande segrar över Georgien och Irland.

Frankrike låg inför sista omgången placerade som tabelltvåa och hade en teoretisk risk att missa kvartsfinalplats vid en förlust mot överraskningsnationen Georgien, bestående av spelare till vardags hemmahörande i franska division 1-klubbar. Men någon förlust blev det inte den här gången. Tvärtom. Georgien som tidigare hade skakat om både Argentina och Irland och dessutom gjort historien kort mot Namibia, kom inte igång med det förväntade spelet. Klungorna som hade skapat så mycket problem för de argentinska forwardsen stämde inte lika bra och hemmanationen kunde ta kommandot i matchen redan från början. Två halvlekar och 10 försök, varav ett tillhörde Georgien, efter avspark var värdnationen Frankrike klara för kvartsfinal men fortfarande beroende av en irländsk topprestation för att undvika All Blacks.


Men det blir All Blacks för Frankrike kommande helg efter argentinsk vinst ungefär två timmar senare.

Argentina tog hem gruppsegern i grupp D efter en match där man dominerade forwardspelet i både ställ- som lösklungor. Första försöket kom genom de argentinska backarna i matchens 17:e minut då yttern Lucas Borges inledde med argentinas första fempoängare. Innan dess hade Felipe Contepomi bränt en straff och snart reducerade Ronan O´Gara ställningen till 3-5 med en satt straffspark. Juan Hernandez drygade senare ut Los Pumas ledning med ett droppmål från ca 35 meter. 8-3 till Argentina fram till 32:a matchminuten då Brian O´Driscoll smet igenom det argentinska försvaret för irländarnas första försök för dagen. O´Gara lade sedan till två poäng till en 10-8-ledning för Irland, men ingen lycka varar för evigt. Hernandez klämde till med ytterligare ett droppmål och pumasyttern Horacio Agulla hann avsluta med ett till försök för argentinas räkning innan pausvilan. 12-19 efter Contepomis lyckade conversion.


Under andra halvlek kunde Irland reducera ställningen till 15-22 efter försök från fullback Geordan Murphy. Men två straffar och ett Hernandezdroppmål satte stopp för irländarnas VM-drömmar. Slutresultatet 15-30 innebär att ytterligare ett lag från brittiska öarna får packa väskorna och åke hem över sundet. Argentina går nu vidare som gruppvinnare och får möta Skottland i Paris nästa helg samtidigt som Frankrike får mardrömsmotståndet i All Blacks på Millenium Stadium i Cardiff.

VM för fotbollsdamerna som gått parallellt med frankrike-vm tog slut idag och man får gratulera Tyskland till segern!! DN, DN, DN, DN, SvD, SvD

4 kommentarer:

Anonym sa...

Tror Argentina slår Skottland och kommer till Semi. Där blir det nog stopp mot Springboks.

Anonym sa...

klart de spöar skottland. de var inte bländade mot irland men stabilt och moget spelat och säkra sparkar i stället för att förska g göra försök hela tiden. jag är faktiskt inte säker på att NZ spöar Frankrike, Frankrike har vänt katastrofinledning medan NZ glidit fram genom gruppspelet utan något riktigt test. Hmm, svårtippad match även om logiken kanske borde säga NZ.

Tror att Springboks klarar av Argentina och faktiskt vinner turneringen. Australien borde inte ha något problem med England (vars kvartsfinalplats bara kan skyllas på att det bara var ett bra lag i den gruppen).

Blir en hel kul matcherna hur som helst!

Anonym sa...

Jag tror inte man ska räkna ut Argentina från en finalplats trots allt. Jämför man med tri-nationslagen så har Los Pumas faktiskt fått spela mot bra motstånd och kämpa för sina vinster medans Australien, Nya Zeeland och Springboks har kunnat spela med andrauppställningar t.o.m. och inte blivit prövade på samma sätt. Synd att det inte blev Italien de får möta i helgen bara.

Anonym sa...

tänk så fel man kan ha ja. men varnade i alla fall för frankrike:-)