torsdag 20 september 2007

Andra vinsten för Italien och Skottland

I grupp C har nu två matcher spelats sen jag avlade min senaste rapport från vm. I tisdagens möte avslutade Skottland andra gruppspelsomgången med en säker 42-0-vinst över Rumänien. Sex försök, alla konverterade av Chris Patterson, gjorde man, varav flankern Allistar Hogg stod för en hattrick. Inte mycket att orda om, skottarna visar god form och plockade inte bara hem ytterligare en välbehövlig vinst, man tog dessutom med sig ett bonuspoäng i tabellen och delar på förstaplatsen med Nya Zeeland.

Igårkväll fortsatte grupp C med tredje omgångens första match. Italien fick möta Portugal på Parc de Princes-stadion i Paris och även om man vann mötet grämer sig nog italienarna lite grann att de inte fick med sig ett bonuspoäng iallafall. Tre försök blev det, varav två konverterade av fullback David Bortolussi. Bortolussi satte även fyra straffar och slutresultatet blev 31-5. Tabelltrean italien börjar tappa lite mark på skottarna och All Blacks och måste lyckas med att slå Skottland i sista gruppspelsomgången den 29 september. Skottland möter för övrigt All Blacks nu på söndag hemma på Murrayfield (var nånstans i frankrike ligger det, förresten?). En gruppspelsfinal som med stor sannolikhet blir en försökskavalkad signerad All Blacks. Låt oss hoppas att matchen till trots blir underhållande och att skottarna kan försvara det norra halvklotets ära med en bra prestation.

Här närmast blir det japanskt besök i Cardiff för Wales ikväll, och en oerhört viktig gruppspelsmatch i grupp D mellan Frankrike och Irland imorgonkväll. Mycket spännande, faktiskt mer spännande än alla Champions Leaguematcher som gick igår (DN, DN, DN, DN, Svd, SvD, SvD)

Inga kommentarer: