fredag 7 september 2007

Nu börjar det hetta till

Inför kvällens stora avspark börjar fransmännen kräva inget annat än vinst av sina hjältar medans fler och fler lag annonserar sina uppställningar inför de första kommande matcherna. I hemmanationens fall ser man på många sätt att öppningsmathen mycket väl kan vara den avgörande matchen för hur långt man kan avancera i turneringen. Frankrike måste vinna gruppen för att undvika storfavoriterna Nya Zeeland (som vi hädanefter kallar för All Blacks) i semi. De har faktiskt mötts förr i just semifinalen 1999 och då var det faktiskt Frankrike som tog hem vinsten och gick till final. Argentina är dock ett lag som man har stor respekt för och allt kan hända med namnkunninga spelare som Augustine Pichot, bröderna Felipe och Manuel Contepomi samt andraledaren Patricio Albazete.
Senast lagen möttes i höstas slutade matchen i Frankrikes favör med sifforna 27-26.

Andra spännande matcher i helgen är Italien - All Blacks. Sänds på DSF i morgon klockan 13.30 för er som får in Astrasatteliterna.
England möter lilleputtarna USA klockan 18.

På söndag klockan 16 möter Sydafrika Samoa i en match som kommer bli riktigt spännande. Samoa spelar med legenden Brian Lima som gör sin femte vm-turnering. Matchen visas oxå på DSF.

Skottland tar emot det enda helamatörlaget Portugal på söndag. Tyvärr har jag inte hittat någon tv-information om den matchen, men har du någon bra sportpub i dina hemtrakter så kanske du har tur och kan se den där. Brittiska ITV visar samtliga vms matcher.

Inga kommentarer: