lördag 29 september 2007

Wow! Om jag bara kunde fått se denna match!

Fidji har precis slagit ut mitt normalt stora favoritlag Wales ur vm!! Tyvärr fanns det ingen sändning för mej att snappa upp varken på tv eller över internet så jag har fått följa officiella vm-sajtens uppdatering av matchens händelser. Under första halvlek gjorde söderhavslaget Fidji tre försök och innehade under en period ledningen med 25-3. Men Wales kämpade sig till ett konverterat försök som reducerade halvtidsresultatet till 10-25.

Andra halvek fortsatte lika galet med fyra walesiska försök signerade Shane Williams, Gareth Thomas, Mark Jones och Martyn Williams. Uthalven Stephen Jones konverterade två av dessa och Wales har legat i ledning med 34-31 fram till 78:e matchminuten då Fidjis propp Graham Dewes kunde avsluta matchen med Fidjis fjärde försök för kvällen. Nicky Little konverterade och matchen slutade med sensationella 34-38. Fidji vidare till kvartsfinal, för första gången sen 1987, som grupptvåa och Wales missar finalspel för första gången sedan 1995.

Det här är riktigt spännande underhållning på hög nivå. Sen kan man säga vad man vill om upplösningen i Allsvenskan (DN, DN, SvD) eller Premier Leaguefotboll (DN, SvD), där det lär vara spännande.

Kvällens nästa nagelbitare startar om ca 90 minuter. Kommer Italien kunna knipa den sjätte kvartsfinalplatsen från Skottland?