torsdag 20 september 2007

Walesisk storseger i Cardiff

Wales såg till att ta sin största vm-seger någonsin ikväll på Cardiffs Millenium Stadium (ytterligare en okänd plats i frankrike?) när man sprang in 11 försök på Japan. Nio olika spelare fick alla turas om att lägga ned bollen minst varsin gång bakom japanernas försökslinje innan matchen var över. Men det kändes ändå som en blygsam prestation för walesarna. Visst det här var inte deras förstauppställning. Bl.a. saknades Dwayne Peel och Gareth Thomas, men oavsett vad så bör ett sådant lag kunna spela mer fokuserat och inte spela likt frankrike gjorde i söndags. Wales möttes tidigt av hårt motstånd fråna Japan som faktiskt lyckades vända en 7-3-ställning till 7-8 efter vms kanske snyggaste försök efter ca 25 minuters spel. Vid en walesisk ruck ca 1,5 meter från japanernas försöksområde kunde japanske flankern Hare Makiri i ett obevakat ögonblick ta ett enkelt kliv över samtliga inbundna spelare och helt lugnt ta upp bollen och springa ca 40 meter med den. Bollen fick sedan passera ytterligare två par japanska händer innan Kosuke Endo fick den passad till sig ute på vingen och kunde dyka med nollen över försökslinjen precis innan Shane Williams drog ut han över sidlinjen. Sådant ouppmärksammat walesiskt slarv fortsatte genom matchen och japanerna kunde glänsa med en del snabba kontringar. Visserligen hade de japanska rugbysamurajerna svårt att sätta hårt mot hårt hela machen igenom men ska ändå ha en eloge för tappert spel som de aldrig gav upp. Japan gjorde dessutom ett till interceptförsök, och mot slutet av matchen satt jag faktiskt och hoppades på ytterligare två stycken från kämparna från öst, så att de skulle få ett bonuspoäng med sig mot ett rätt så övermodigt wales.

Wales återtar därmed andraplatsen i grupp B från Fiji som ändå har en match mindre spelad. Fiji möter Australien på söndag och det skall bli intressant att få resultatet därifrån, men Wallabies ska nog kunna känna sig relativt ohotade och kan nog räkna med seger, både i matchen och i gruppspelet.

I morgon: Frankrike -Irland! Kan någon av dem peta ned Argentina från toppen av tabellen? Kolla in matchen på Tv5 Monde och Viasat Sport1

Just nu: Sveige får en chans till OS ändå (DN, DN, SvD)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Blir en ruggig match idag för frankrike, tror du de klarar pressen? Förlorar de är de borta från VM. Förresten det är inte bara All Blacks (en kompis till mig som inte är rugbyfan reagerade rätt bestört på en artikel i en brittisk tidning om att Alla svarta hade slagit turisterna) namn som beror på slarviga journalister. Även Argentinas smeknamn kommer av missuppfattningar, när Argentina gjorde sin första internationella kampanj på 60-talet i Sydafrika försökte pressen ger dem ett passande smeknamn och tittade på argentinska rugbyförbundets emblem som föreställer en jaguar (och inte vilket de trodde, en puma).

Stefan Hallgren sa...

Intressant fakta att veta om Pumas. Angående matchen igårkväll så ringde jag upp attilas lagkapten som är på plats i paris, innan matchen. Han sa att det var lite småtryckt stämning bland parisarna. Så han höll sig bland irländarna innan match! Det måste ha varit nervöst bland fransoserna.