lördag 29 september 2007

Italien ute - Skottland vidare till finalspel

Det hjälpte inte med ett konverterat försök och tre straffar. För italien tog drömmen om ett avancemang från gruppspelet till kvartsfinalerna slut med den snöpliga 18-16-förlusten efter en riktig nagelbitarmatch. Skottland är vidare efter sex satta straffar från Chris Patterson som var 100%-ig i kvällens match. Förutom att ha tagit ledningen med 10-6 efter 18 minuers spel fick italien kämpa underifrån större delen av matchen, men var ändå det lag som såg ut att ha det bättre initiativet. Detta syntes framförallt i forwadsspelet med 10 vunna klungor och fler vunna turnoverbollar än motståndarna. Azzuri hade även det mesta bollinnehavet och spelade mest i motståndarnas 22-metersområde, men till sist och syvende var det Chris Pattersons säkerhet på foten som avgjorde matchen. De sista matchminuterna var minsann nervpirrande och när fullbacken David Bortolussis sista försök på mål utanför 22-meterslinjen gick förbi stoplarna tände italienarna till ytterligare för att ta igen de sista två poängen som behövdes för avancemang. Men även om man under de sista 3 minuterna hade ett mycket farligt anfallspel som hölls vid liv under flera faser tog matchen slut utan att azzuri lyckats arbeta sig förbi skottlands tvåpoängsledning.
Stor besvikelse rådde förståss i det italienska lägret, som utvecklats enormt under senaste 3-4 åren, samtidigt som skotska spelare och fans kunde dra en lättnadens suck. Men nästa vecka stundar vinnaren från grupp D, som avgörs i morgon. Oavsett vilket laget blir har Skottland en oerhört svår uppgift framför sig.

De klara kvartsfinallagen är -
Nya Zeeland
Sydafrika
Australien
Skottland
England
Fidji

I morgon söndag har grupp D-lagen Argentina, Frankrike, Irland och Georgien chansen att ta de sista två kvartsfinalplatserna när de respektive lagen möts i de sista avgörande matcherna mellan Argentina och Irland samt Frankrike och Georgien. Matcherna sänds på Viasat Sport kl. 17 och Tv5 Monde samt DSF klockan 15.

Lyckades NHL-premiären kittla den brittiska publiken?

Inga kommentarer: