torsdag 13 september 2007

Skador och avstängningar inför helgen

Helg nummer två i detta vm-arrangemang står inför oss och faxarna har faktiskt redan gått varma med nyheter om flera lag som blivit decimerade inför andra omgången i gruppspelen. Värst drabbade är nog morgondagens två huvudaktörer England och Sydafrika som bägge två har drabbats av två hårda avstängningar. England får se sig själva spela utan sin lagkapten Phil Vickery i morgon och mot Samoa nästa vecka, samtidigt som man har skadeproblem i backlinjen och fått svårt att hitta en lösning på uthalvspositionen där både Olly Barkley och Johnny Wilkinson saknas på grund av skador.

Brian Ashtons lösning har blivit att sätta veteranen Mike Catt som uthalv och f.d. rugby league-stjärnan Andy Farrell som center. Meningen är tydligen att de ska komplettera varann och byta plats beroende på matchsituation. Vi får se hur det går.
Motståndarna Springboks har även de lidit hårt efter lördagens match mot Samoa då centern Jean de Villiers slet av sin ena bicepsmuskel. I morse rapporterades även att lokomotivet till flanker Schalk Burger fått sin fyramatchers avstängning reducerad till två, med det innebär fortfarande att 24-årige Burger missar morgondagens måstematch mot världsmästarna.


Även samoanen Alfie Vaeluaga har blivit avstängd en match för farlig tackling på Percy Montgomery i lördags, och portugals Severino Somoza får en 4-veckors avstängning för att ha riktat ett slag mot Nathan Hines huvud under söndagens drabbning mot Skottland. Detta innebär att portugals nummer 8 kommer missa resterande gruppspelsmatcher och kommer troligtvis inte spela mer under vm. En snabb sorti med andra ord.

Australiens förbundskapten John Connolly är inte förvånad över de hårda avstängningarna efter att under ett möte tillsammans med övriga nationers ledare, ha blivit förvarnade innan turneringen om vad som inte skulle accepteras vad gäller fulspel och tuffa tag.

Brian Lima, a.k.a. kiropraktorn, får vila mot Tonga efter lördagens lättare hjärnskakning. Läkare har gett Lima klartecken att spela men samoas förbundskapten Michael Jones har sagt att han inte är redo att spela igen ännu. Publiken i Montpellier kommer medandraord inte få njuta av den enda spelare som deltagit i fem vm-turneringar, nu på söndag.

Det italienska lägret verkar dock vara det mest skadedrabbade med hela fem spelare som måste plåstras om. Den italienska lagledningen är dock inte så värst oroade uppges det, men den långa vilan fram till onsdag verkar vara rätt så välbehövlig ändå. Då tar Azzuri sig an nykomlingarna Potugal.

Ajdå! En skaderdabbad fotbollstalang har det viss blivit oxå! (DN) Hårt med svensk förlust i andra vm (DN, SvD).

Inga kommentarer: